Weblog | Cv | Klas

De sociale partners willen het C-attest afschaffen

In De Tijd las ik vandaag dit artikel. We hadden het vorige week in het vak recht nog over de sociale partners. Dit zijn de vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Ze voeren onderhandelingen met elkaar en geven ook advies aan de regering.

Nu geven de sociale partners het advies om het C-attest af te schaffen. Volgens de sociale partners leidt een C-attest vooral tot stoppen met school zonder diploma. Ze vinden dat het C-attest beter vervangen wordt door aan A-attest met verplichte remediƫring (een soort vakantietaak).

Er zijn in onze stad te veel jongeren zonder diploma en daar moet inderdaad dringend iets aan gebeuren. Ik ben alleen niet zeker of het afschaffen van het C-attest een oplossing is. Elk jaar worden we als leerkracht geconfronteerd met leerlingen die weigeren hun vakantietaken te maken. Laat je die dan toch gewoon overgaan, keer op keer?

We moeten ervoor zorgen dat zoveel mogelijk jongeren afstuderen met een diploma, maar we moeten tegelijk de kwaliteit van ons onderwijs bewaken.

Genoeg stof voor een boeiend klasgesprek!