Weblog | Cv | Klas

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

weblog:de_sociale_partners_willen_het_c-attest_afschaffen [2013/10/15 15:28]
ken aangemaakt
weblog:de_sociale_partners_willen_het_c-attest_afschaffen [2013/10/15 16:22] (huidige)
ken
Regel 4: Regel 4:
 Nu geven de sociale partners het advies om het C-attest af te schaffen. Volgens de sociale partners leidt een C-attest vooral tot stoppen met school zonder diploma. Ze vinden dat het C-attest beter vervangen wordt door aan A-attest met verplichte remediĆ«ring (een soort vakantietaak). Nu geven de sociale partners het advies om het C-attest af te schaffen. Volgens de sociale partners leidt een C-attest vooral tot stoppen met school zonder diploma. Ze vinden dat het C-attest beter vervangen wordt door aan A-attest met verplichte remediĆ«ring (een soort vakantietaak).
  
-Er zijn in onze stad te veel jongeren zonder diploma en daar moet inderdaad dringend iets aan gebeuren. Ik ben alleen niet zeker of het afschaffen van het C-attest een oplossing is. Elk jaar worden we als leerkracht geconfronteerd met leerlingen die weigeren hun vakantietaken te maken. Laat je die dan toch gewoon overgaan, keer op keer? Ik vrees dat we dan de kwaliteit van ons onderwijs verder verlagen.+Er zijn in onze stad te veel jongeren zonder diploma en daar moet inderdaad dringend iets aan gebeuren. Ik ben alleen niet zeker of het afschaffen van het C-attest een oplossing is. Elk jaar worden we als leerkracht geconfronteerd met leerlingen die weigeren hun vakantietaken te maken. Laat je die dan toch gewoon overgaan, keer op keer?
  
 We moeten ervoor zorgen dat zoveel mogelijk jongeren afstuderen met een diploma, maar we moeten tegelijk de kwaliteit van ons onderwijs bewaken. We moeten ervoor zorgen dat zoveel mogelijk jongeren afstuderen met een diploma, maar we moeten tegelijk de kwaliteit van ons onderwijs bewaken.