Weblog | Cv | Klas

Jeugdwerk

Wat zat er deze week in de brievenbus? Mijn attest van “instructeur in het jeugdwerk”. Om dit attest te krijgen, heb ik drie superleuke vormingsweekends gevolgd bij Chirojeugd Vlaanderen.

De kadervorming in het jeugdwerk bestaat uit 4 onderdelen: animator, hoofdanimator, instructeur en hoofdinstructeur. Die vormingen worden georganiseerd door verschillende jeugdverenigingen, zoals Chiro en Scouts, maar ook Kazou, de speelpleinen, jeugdhuizen, enz.

Ik raad elke jeugdwerker aan deze vorming te volgen. “Op cursus vind je creatieve impulsen, nieuwe inzichten, goede voorbeelden, de kans om zelf te proberen en te experimenteren. Je leert samenwerken, krijgt een steun in de rug, kunt ervaringen uitwisselen en krijgt feedback over je manier van werken.1) Het is niet alleen kei plezant, het bezorgt je ook een pak inspiratie en motivatie. Dankzij de uitwisseling met leiding van andere groepen, kom je thuis met veel nieuwe ideeën.

Tot slot: deze vorming komt niet alleen jezelf ten goede. Ook je groep vaart er wel bij. Je motivatie werkt aanstekelijk en je inspiratie werkt vernieuwend.

1)
Chirojeugd Vlaanderen (2013). Vorming. De betekenis van een attest. Geraadpleegd op 20 mei 2013 op http://www.chiro.be/vorming.